De opening kwam al dichterbij en mijn stress level werd al hoger. Ik ben altijd redelijk relaxt ingesteld en het maakt mij nooit zo heel veel uit wat andere van mij vinden, zo ga ik ook heel vaak in mijn pyjama en sloffen boodschappen doen of zing ik kei hard op de fiets met mensen om mij heen. Ik denk altijd maar dat er gekkere figuren zijn. Maar goed, mijn eerste dag kwam eraan en dan ga je toch twijfelen, zullen ze dit wel mooi vinden? Is het wel wat de mensen willen? Moet ik dit nu wel doen? Gelukkig heb ik de liefste vrienden en familie om mij heen die mij er telkens van overtuigde om het te doen, en niet zo te twijfelen.

Nou de dag voor de opening en voor mijn gevoel was alles geregeld. We waren bezig met het uitzoeken van de laatste tassen en prijzen en dan kon het feest beginnen. Lappen dag was mijn eerste open dag, dus een perfecte gelegenheid om even goed te ruimen en te kijken wat ik nou eigenlijk allemaal in huis had. Lappendag begint altijd al vroeg dus om 7 uur aan de ontbijt tafel om half 8 de winkel open te gooien. Voordat ik alles aan het opzetten was schoten er nog 1000 gedachtes door mijn hoofd, Stel er komt niemand? Die gedachten was ik al heel snel vanaf. Binnen 10 min stond de winkel ram vol. Gelukkig met mijn vader naast mij die kennelijk ook veel verstand heeft van leer. Ik kon zelf alleen maar heel trots glimlachen en heel tevreden zijn voor een eerste dag.

De eerste week vloog ook voorbij en leerde het pand en de producten al beter kennen. Door veel met klanten te praten en naar ze te luisteren probeer ik tot vandaag de dag mij zoveel mogelijk aan te passen en zo de groeien naar een winkel waar iedereen wat kan kopen. Dure tassen, goedkope tassen, vegan tassen, gerecyclede items, sieraden, schoenen en niet te vergeten kwaliteit. Door ook met veel merken te praten over hun fabrieken en kwaliteit leer ik elke dag wat meer en werk ik naar een bewuste winkel waar ik 100% achter elk product sta.

Je wordt ook kei hard van zelfstandig ondernemen. Waar ik begon als onzeker meisje, ben ik in de 4 maanden dat ik nu open ben een stuk harder geworden en durf ik nee te zeggen. Maar daar de volgende keer meer over, hoe iets je in korte tijd kan veranderen.

Inmiddels al benieuwd hoe de winkel eruit ziet en wat voor leuke nieuwe items ik verkoop, loop rustig even binnen.

XOXOX Semba

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow Me!